Print opskrift
Bananpandekager
Her har du en lækker opskrift på pandekager med banan - Der er især et hit hos de små og bananen må gerne være godt moden, dog stadig fast - Så giver de en god sødme. Man kan også mose bananerne i stedet for skiver og nogle tilføjer også peanutbutter. Kommer man andre ingredienser i, skal man holde øje med tykkelsen af dejen, så den ikke bliver for tyk eller tynd.
Forberedelses tid 10 min
Tilberedningstid 20 min
Antal personer
stk
Ingredienser
  • 150 gram mel
  • 2 spiseske sukker
  • 2 teskefulde bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 stort æg
  • 2 dl mælk
  • 2 spsk usaltet smør smeltet, plus mere til sautering af bananskiverne
  • 2 bananer skrællet og skåret i tykke skiver, ca 0,5 cm
Forberedelses tid 10 min
Tilberedningstid 20 min
Antal personer
stk
Ingredienser
  • 150 gram mel
  • 2 spiseske sukker
  • 2 teskefulde bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 stort æg
  • 2 dl mælk
  • 2 spsk usaltet smør smeltet, plus mere til sautering af bananskiverne
  • 2 bananer skrællet og skåret i tykke skiver, ca 0,5 cm
Instruktioner
  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Pisk mel, sukker, bagepulver og salt i en medium skål. Tilsæt æg, mælk og smør; rør ingredienserne sammen.
  3. 2. Opvarm en stor pande over medium varme. Placer 5 bananskiver i panden, med lidt afstand fra hinanden. kom lidt smør over hver, herefter dej og steg indtil dejen er fast, ca 1 til 2 minutter. vend og steg til bunden er gylden, cirka 1 minut mere. smide den i ovnen og hold den varm.
  4. 3. Gentag med de resterende bananskiver og dej. Sauter ekstra banan skiver i smør indtil de er gyldne og server med pandekagerne.