
Forberedelses tid | 10 minutter |
Tilberedningstid | 20 minutter |
Ventetid | 0 minutter |
Antal personer |
portioner
|
Ingredienser
- 130 gram Hvedemel eller 2-2,5 dl man kan nemt tilføje lidt mere eller mindre alt efter hvor tyk man vil have dejen
- 1 æg
- 2 dl sødmælk
- 1 knivspids salt
- 1 spsk sukker
- 1 tsk vaniliesukker
- 1 spsk olie
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
- Du skal bruge en god skål til at blande det hele i, da man med fordel kan piske det godt sammen, for at få en god fordeling af ingredienserne.
- Start med at måle melet op
- Put ægget i skålen og tilføj salt, sukker, olie og vaniliesukker og rør det sammen.
- Tilsæt herefter melet ( Dette kan sigtes igennem en si, for at undgå klumper )
- Mælken tilføjes stille og roligt, mens der piskes med et piskeris eller røres godt sammen. Det er vigtigt man er omhyggelig med at få så lidt klumper i dejen som muligt.
Stegning af pandekagerne
- Stegningen af pandekagerne er en vigtig del og dette vil der på sigt komme et afsnit med her på siden 🙂 Brug en måleske eller andet der passer til den mængde dej, du gerne vil have ud på panden. Til stegningen skal der bruges smør.
- Varm panden godt op sammen med smøret
- Tilføj dejen på panden med den ene hånd, mens du med den anden hånd drejer panden, så dejen kommer godt rundt på panden i en fin cirkel.
- Når man kan se dejen er ved at være gennembagt ( der er ikke meget flydende tilbage ) Er man klar til at vende pandekagen - Er den meget brun eller sort, skal der skrues lidt ned for varmen.
Recipe Notes
Når du har lavet en god stak pandekager der passer til det antal personer i er, kan du servere dem med et hav af tilbehør - De mest gængse er syltetøj og/eller Is og sukker.
Velbekomme. 🙂
