gammeldags pandekager
Til denne opskrift skal der ikke bruges mange ingredienser og tiden det tager at tilberede det er ikke så lang – Der hvor tiden går er ved stegningen af pandelagerne
Antal personer Forberedelses tid
2portioner 10minutter
Tilberedningstid Ventetid
20minutter 0minutter
Antal personer Forberedelses tid
2portioner 10minutter
Tilberedningstid Ventetid
20minutter 0minutter
Ingredienser
  • 130gram Hvedemeleller 2-2,5 dl man kan nemt tilføje lidt mere eller mindre alt efter hvor tyk man vil have dejen
  • 1 æg
  • 2dl sødmælk
  • 1 knivspids salt
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk vaniliesukker
  • 1spsk olie
Instruktioner
  1. Du skal bruge en god skål til at blande det hele i, da man med fordel kan piske det godt sammen, for at få en god fordeling af ingredienserne.
  2. Start med at måle melet op
  3. Put ægget i skålen og tilføj salt, sukker, olie og vaniliesukker og rør det sammen.
  4. Tilsæt herefter melet ( Dette kan sigtes igennem en si, for at undgå klumper )
  5. Mælken tilføjes stille og roligt, mens der piskes med et piskeris eller røres godt sammen. Det er vigtigt man er omhyggelig med at få så lidt klumper i dejen som muligt.
Stegning af pandekagerne
  1. Stegningen af pandekagerne er en vigtig del og dette vil der på sigt komme et afsnit med her på siden 🙂 Brug en måleske eller andet der passer til den mængde dej, du gerne vil have ud på panden. Til stegningen skal der bruges smør.
  2. Varm panden godt op sammen med smøret
  3. Tilføj dejen på panden med den ene hånd, mens du med den anden hånd drejer panden, så dejen kommer godt rundt på panden i en fin cirkel.
  4. Når man kan se dejen er ved at være gennembagt ( der er ikke meget flydende tilbage ) Er man klar til at vende pandekagen – Er den meget brun eller sort, skal der skrues lidt ned for varmen.
Recipe Notes

Når du har lavet en god stak pandekager der passer til det antal personer i er, kan du servere dem med et hav af tilbehør – De mest gængse er syltetøj og/eller Is og sukker.

Velbekomme. 🙂